IPB

Chào mừng Khách ( Đăng nhập | Đăng kí )

> Tại sao thuốc lá lại dương?
justmevn
bài May 14 2011, 10:52 PM
Bài viết #1


Advanced Member
***

Nhóm: Members
Bài viết: 840
Gia nhập vào: 5-September 09
Từ: Sài gòn
Thành viên thứ.: 4,720



Joshua Rainbow, a one-time fruitarian activist, described in his booklet, Biotrophic Protocol, that when alkaloids are introduced into a body with an acidic biochemistry, they neutralize the acid and eliminate acid-induced pain.

Alkaloids create a temporary high as acids are neutralized and the blood is alkalized. The alkalizing of the blood tunes one into natural resonant frequencies and insights begin to be drawn in from infinite inteligence - that is until the body's acid-biochemistry begins reasserting itself mostly through the desire for acid-forming foods which makes the blood more acidic and diminishes the alkaloid high. The insights diminish as one is tuned back into the static.

It is because of the effects of alkaloids on the body, that drugs, coffee, and the smoking of marijuana and tobacco, etc. are so popular. The typical body, acidified by a cooked animal-food diet, is actually alkalized or balanced by the alkaloids of these substances and achieves glimpses of resonant states of consciousness.

By eating significantly more green-leafy vegetables, especially wild herbs, one will alkalize the body chemistry and be able to tap into the natural human frequency more easily and more often, without drugs and their side-effects. (Joshua Rainbow believed this could be done with fruits also, but fruits do not contain enough alkaline minerals to produce the effect.) Placing green leaves in an acid body raises the consciousness as the body becomes more alkaline.

...

Consider that the number one cause of death in the western world is heart disease. The heart concentrates magnesium at a level 18 times greater than what
is found in the blood. Magnesium is the primary alkaline mineral in chlorophyll. An abundance of green in the diet strengthens the heart. The heart chakra is green
(chakras are bodily energetic centers studied in yoga that correspond to the glands/organs [i.e. heart/thymus]).


Joshua Rainbow, một nhà cựu hoạt động theo chế độ ăn hoa quả, diễn tả trong cuốn sách nhỏ của mình, Biotrophic Protocol - Giao thức dinh dưỡng sinh học, rằng, khi các alkaloid được đưa vào cơ thể có trạng thái sinh hóa là axit, chúng sẽ trung hòa axit và diệt trừ cơn đau gây ra do axit.

Các alkaloid tạo ra một trạng thái bay bổng tạm thời khi axit được trung hòa và máu được kiềm hóa. Việc kiềm hóa của máu khiến người ta bắt đúng các tần số cộng hưởng tự nhiên và những hiểu biết sâu sắc bắt đầu được lấy xuống từ trí thông minh vô hạn (của vũ trụ) - điều này kéo dài cho tới khi tình trạng hóa sinh axit của cơ thể bắt đầu lại lên tiếng, hầu hết qua ham muốn các thức ăn tạo axit (thịt động vật, ngũ cốc...) khiến cho máu axit hơn và loại trừ cơn bay bổng nhờ alkaloid. Những nhận biết sâu sắc thu nhỏ lại khi người ta quay về với tình trạng cũ.

Chính bởi vì các tác dụng của alkaloid trên cơ thể mà ma túy, cà phê, và việc hút marijuana cùng thuốc lá, v.v. lại phổ dụng đến thế. Cơ thể người bình thường, bị axit hóa bởi chế độ ăn nấu nướng thực phẩm từ động vật, trên thực tế được kiềm hóa hoặc cân bằng lại nhờ các alkaloid của các loại vật chất trên và đạt được một chút chớp nhoáng trạng thái cộng hưởng của ý thức.

Bằng vào cách ăn một lượng đủ nhiều hơn các loại rau lá xanh, đặc biệt là các cây thảo hoang, người ta sẽ kiềm hóa được cơ thể và có thể hòa vào với tần số rung động tự nhiên của con người dễ dàng hơn và thường xuyên hơn, mà không cần ma túy cùng các tác dụng phụ của chúng. (Joshua Rainbow tin rằng điều này cũng có thể thực hiện được với hoa quả, nhưng hoa quả không chứa đủ các khoáng chất kiềm để tạo ra hiệu ứng này). Đưa lá xanh vào cơ thể axit làm tăng trưởng ý thức khi cơ thể trở nên kiềm hơn.
....

Để ý rằng nguyên nhân số một gây tử vong ở phương Tây là bệnh về tim. Trái tim tập trung ma-giê với mức gấp 18 lần so với mức đo được trong máu. Ma-giê là khoáng chất kiềm chủ yếu có trong diệp lục. Chế độ ăn thật nhiều lá xanh sẽ làm cho trái tim khỏe. Luân xa tâm (heart chakra) có màu xanh (các luân xa là các trung tâm năng lượng của cơ thể được nghiên cứu trong yoga tương ứng với các tuyến/cơ quan [ví dụ như tim/tuyến ức]).

Trích từ 'The Sunfood Diet Success System' của David Wolfe


--------------------
There is no such thing as a true belief - Không có cái gọi là niềm tin đúng thực.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Trả lời
justmevn
bài Jun 10 2011, 11:45 PM
Bài viết #2


Advanced Member
***

Nhóm: Members
Bài viết: 840
Gia nhập vào: 5-September 09
Từ: Sài gòn
Thành viên thứ.: 4,720



http://www.cybermacro.com/articles33.html

Trích:

George Ohsawa did not give lengthy discourses on the pros and cons of tobacco smoking but what he did do, by way of demonstration, was to show that the gray smoke emitted from the front end of the cigarette was yin, and the yellow smoke from the rear was yang.

He probably wasn’t aware that more than 3,000 chemicals are present in tobacco smoke, including at least 60 known carcinogens such as nitrosamines and polycyclic aromatic hydrocarbons. That information was not well publicized during Ohsawa’s life. If so, I wonder if he would have endorsed smoking as does his disciple, Michio Kushi, who smokes the Marlboro brand and is aware of tobacco ingredients. Do any macrobiotics today really think we are going to believe that the yang fire from a match will fully neutralize these powerful poisons as yellow smoke is inhaled and the gray smoke is left to linger in the environment? It is the burning tobacco coal that just so happens to make the nicotine delivery system (and other toxins) transferable.

Ohsawa was a smart guy, no doubt, and his lifetime experiences are legendary. But it takes a lot more than smarts and experience to know that some of the invisible compounds in cigarette smoke become carcinogenic only after they are activated by specific enzymes found in many tissues in the body. It takes dedicated research and a precise means for measuring and analyzing how these activated compounds can become part of DNA molecules which interfere with the normal growth of cells.

Other scientific findings indicate that when a cigarette is smoked, about half of the smoke generated is sidestream smoke. This “gray” colored smoke contains essentially the same compounds as those identified in the mainstream “yellow” smoke inhaled by the smoker.

Combined together these two types of smoke produce ETS (Environmental Tobacco Smoke) whose chemicals include substances that irritate the lining of the lung and other tissues, carcinogens, mutagens, and developmental toxicants.


--------------------
There is no such thing as a true belief - Không có cái gọi là niềm tin đúng thực.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Gửi trong chủ đề này


Reply to this topicStart new topic
1 người đang đọc chủ đề này (1 khách và 0 thành viên dấu mặt)
0 Thành viên:

 



.::Phiên bản rút gọn::. Thời gian bây giờ là: 22nd June 2025 - 12:47 AM